4 Kasım 2011 Cuma

KARTOPU BROWNİ

Kek için Malzemeler
3yumurta(1nin sarısını ayırdım)                     
1s.b. şeker
1s.b. süt
yarım paket erimiş margarin
1 p.k vanilya ,1p.k. kabartma tozu
2 s.b un
Sosu  için
1sb su
1 yumurta sarısı{kekten ayırdığımız}
yarım s.b. süt               50gr margarin
1y.k  tepeleme un
2y.k kakao
1y.k. kakaolu fındık kreması
4y.k. şeker
Yapılışı:
önce yumurta ile şekeri iyicene çırpıyoruz sonra eriyiğimiz margarini ve sıvı yağı katıyoruz biraz daha çırptıktan sonra diğer malzemeleri katıyoruz(normal kek hamurundan daha cıvık bir hamur hazırlıyoruz)170 dercede keki pişiriyoruz . Kek normalde yaptığımız kekten daha yumuşak oluyor kekin ilk sıcaklığı çıkınca kekten parçalar alıp yuvarlıyoruz cevizden biraz büyük toplar yapıp buzdolabında bekletiyoruz.
Sosu için:kakaolu fındık kreması dışında tüm malzemeleri katıp karıştırarak pişiriyoruz çikolatalı sos kıvamına gelince fındık kremasın katıp iyice çırpıyoruz bir taşım pişirip ateşten alıyoruz.İlk sıcaklığı çıkan sosu dolaptan çıkardığımız kek topların üzerine döküyoruz sosla buluşan keklerin üzerini hindistan cevizi ve antepfıstığıyla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: