13 Ocak 2012 Cuma

ZEYTİN YAĞLI PIRASA

 Malzemeler:
4 tane pırasa
1 tane kuru soğan
2 tane havuç
1 y.k. domates salçası
1 limon, 3 y.k. zeytinyağı

Yapılış:
Soğan, pırasa  ve havucu doğrayın zeytin yağını , tuzunu ekleyin kısık ateşte sebzeler kendi sularını bırakıncaya kadar pişirin .Salçayı ekleyin biraz kavurduktan sonra limonun suyunu katın 2 sb sıcak su da ekleyin 30 dk hazır olur.

5 yorum:

Peygamberim İzinden dedi ki...

Ellerinize sağlık bende pırasaları ince doğramayı tercih ederim yoksa bizimkiler yemiyorlar..

Unknown dedi ki...

Teşekkürler ,iri doğranan prasaların tadı güzel olmuyor

Hatice dedi ki...

az önce ben de pırasa pişirdim:) annem usul, salçasız, şekerli...
ellerinize sağlık, sevgiler...

Cahide dedi ki...

Ama ben hep iri doğrarım ve çok severiz..:)
Zevkler renkler meselesi işte.
Havuç ve pırasaların yanyana verdiği görüntü ne güzel oluyor değil mi? Ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

cahide ablam seni burda görmek beni çook mutlu etti.