13 Haziran 2012 Çarşamba

EVDE DE ÇOK GÜZEL PİZZA YAPILIR

  Biraz mola vermem gerekti ama inanın yazmayı evde yaptığım yemekleri sizlerle paylaşmayı çok özledim.
  
    Pizzayı çok sık yemem ama yılda bir  veya iki kere eşimle dışarıda yemek keyifliydi , yediklerimin çoğu hoşuma gitmiyordu verdiğim paraya acıyordum  Yeşil Elma programında  yaklaşık 2 yıl önce bu tarifi gördüm denedim gerçekten de tadı çok güzel . Tabi kendimden de bir şeyler kattım içine .

Malzemeler:

 Hamuru için:
500 gr un
1 pk yaşmaya
tuz
su

Sosu için :
1 yk domates salçası
1 t.k . kekik
1 ç.k. karabiber
yarım çay b. sıvı yağ
Üzeri  için:
1 tane 250 gr lık sucuk
4 tane domates
2 tane yeşil biber
10 tane siyah zeytin
1 pk konserve mısır
1 pk kaşar peyniri(rendelenmiş)

  Yapılışı:
Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz ve en az bir saat zamanınız varsa daha fazla dinlendirin.Hamur mayalandıktan sonra tepsi büyüklüğünde açın bu hamur ve malzemeden iki tepsi çıkıyor.Tepsinin altını sıvı yağla yağlayın. Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ  salça baharatları karıştırın yaklaşık yarım ç.b. su da katın iyice karıştırıp yarısından biraz az kısmını açtığınız yufkanın üzerine sürün sosun üstüne bir tutam rendelenmiş kaşar serpin , sonra ince dilimlenmiş domates biberi yerleştirin sucukları biraz daha kalın kesin onları da yufkanın üstüne yerleştirin. Zeytin ve mısırı da serpin üzerine . Fırına koymadan önce iki kaşık daha sos gezdirin. 200 derecede yaklaşık 25 dk da pişiyor . Çıkarıp kaşarını serpin tekrar fırında kaşar eriyene kadar pişirin
sıcakken yemek daha lezzetli. İkinci tepsiyi de aynı şekilde hazırlayın ve yaklaşık 5 kişi bu malzemelerle çok rahat doyar .

1 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Ellerinize sağlık görüntü hazırı aratmıyor...