15 Ocak 2013 Salı

SAKSI KEBABI

Malzemeler:

300 gr kuşbaşından daha küçük doğranmış et
3 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane kuru soğan
1 y.k. domates salçası
tuz, karabiber ,kekik
1 kg bostan patlıcan
3 s.b. sıcak su
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

 Eti tencerede susuz kavurun, et kendi suyunu çekince ufak doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi katın biraz daha pişirin kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış domatesleri katın domatesler suyunu çekince salçayı ve baharatları katın biraz kavurun ,sıcak suyu ekleyin bir iki taşım kaynatıp altını kapatın.
Patlıcanların dolma gibi içini oyun , patlıcanların acısı çıksın diye yarım saat tuzlu suda bekletin sonra iyice kurutup yağda kızartın
 Kızarttığınız patlıcanları peçeteyle fazla yağını alıp tepsiye dizin . Tenceredeki sulu et harcını yemek kasığıyla suyunu süzerek  patlıcanların içini doldurun, bütün et ve sebzeleri patlıcanların içine doldurduktan sonra patlıcanların ağzını ya kendi kapaklarıyla yada domatesle kaptın tencerede kalan suyu patlıcanların üzerine dökün . Fırında 200 derecede suyu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 Ben harcı biraz fazla yapmıştım bir iki domatesi oyup içini doldurmuştum çokta güzel bir tadı vardı .  Sizde bu şekilde çeşitlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: